HalalBooking Ltd’in gizlilik politikasına hoşgeldiniz.

HalalBooking Ltd.’de bizler çevrimiçi rezervasyon yapmanın sizin açınızdan büyük bir güven gerektirdiğini biliyoruz. HalalBooking LTD gizliliğinize saygı duyar ve kişisel verilerinizi korumayı taahhüt eder. Bu gizlilik politikası ile sizleri internet sitemizi ziyaret ettiğinizde (nereden ziyaret ettiğinize bakılmaksızın) kişisel verilerinize nasıl baktığımız, gizlilik haklarınız ve kanunun sizi nasıl koruduğu ile ilgili bilgilendireceğiz.

Bu gizlilik politikası katmanlı bir biçimde hazırlanmıştır, yani aşağıda belirtilen alanlara tıklayabilirsiniz. Bu gizlilik politikasında kullanılan bazı terimlerin anlamlarını anlamak için lütfen Sözlük'ü kullanın.

1. ÖNEMLİ BİLGİLER VE BİZ KİMİZ

2. HAKKINIZDA TOPLADIĞIMIZ VERİLER

3. KİŞİSEL VERİLERİNİZ NASIL TOPLANIYOR?

4. KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NASIL KULLANIYORUZ

5. KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN AÇIKLAMALARI

6. ULUSLARARASI TRANSFERLER

7. VERİ GÜVENLİĞİ

8. VERİ SAKLAMA

9. YASAL HAKLARINIZ

10. SÖZLÜK


1. ÖNEMLİ BİLGİLER VE BİZ KİMİZ

BU GİZLİLİK POLİTİKASININ AMACI

Bu gizlilik politikası, bültenimize kayıt olduğunuzda veya bir ürün veya hizmet satın aldığınızda veya bir yarışmaya katıldığınızda HalalBooking LTD'nin, bu internet sitesi üzerinden verebileceğiniz veriler dahil olmak üzere, bu internet sitesini kullanımınız üzerinden kişisel verilerinizi nasıl topladığı ve işlediği ile ilgili bilgi vermeyi amaçlar.

Bu gizlilik politikasını, hakkınızdaki kişisel verileri toplarken veya işlerken belirli durumlarda sağlayabileceğimiz diğer gizlilik politikaları veya adil işlem politikaları ile birlikte okumanız önemlidir böylece verilerinizi nasıl ve niçin kullandığımızı tamamen anlayabilirsiniz. Bu gizlilik politikası, diğer bildirimleri ve gizlilik politikalarını tamamlar ve bunları geçersiz kılmak için tasarlanmamıştır.

DENETLEYİCİ

HalalBooking Ltd, kişisel verilerinizin denetleyici ve sorumlusudur (bu gizlilik politikasında “biz”, “bize” veya “bizim” olarak anılır).

Bu gizlilik politikası ile ilgili soruları denetlemekten sorumlu bir veri koruma görevlisi (VKG) belirledik. Yasal gizlilik haklarınızı kullanma istekleri de dahil olmak üzere, bu gizlilik politikası hakkında herhangi bir sorunuz varsa, lütfen aşağıda verilen bilgileri kullanarak VKG ile iletişim kurun.

İLETİŞİM DETAYLARI

Bu gizlilik politikası veya gizlilik uygulamalarımız hakkında herhangi bir sorunuz varsa, lütfen VKG'YE aşağıdaki yollardan ulaşın:

Tüzel kişiliğin tam adı: HalalBooking Ltd

E-posta adresi: dataprotection@halalbooking.com

Posta adresi: HalalBooking, Kemp House, 152 City Road, Londra, EC1V 2NX, Birleşik Krallık

Telefon numarası: +44 (20) 39 8486 60

İstediğiniz zaman veri koruma konularında İngiltere'nin denetim otoritesi olan Bilgi Komisyon Ofisi'ne (ICO) şikayette bulunma hakkınız vardır (www.ico.org.uk). Ancak, ICO'ya başvurmadan önce endişelerinizi gidermek için sizinle ilgilenmeyi çok isteriz, bu nedenle lütfen ilk önce bizimle iletişime geçin.

GİZLİLİK POLİTİKASI DEĞİŞİKLİKLERİ VE DEĞİŞİKLİKLERDEN BİZİ HABERDAR ETME GÖREVİNİZ

Gizlilik politikamızı düzenli olarak gözden geçiriyoruz. Bu sürüm en son 10 Temmuz 2019'da güncellenmiştir.

Hakkınızda sakladığımız kişisel bilgilerin doğru ve güncel olması önemlidir. Kişisel verileriniz bizimle ilişkiniz sırasında değişirse lütfen bizi bilgilendirin.

ÜÇÜNCÜ TARAF BAĞLANTILARI

Bu internet sitesinin üçüncü taraf internet sitelerine, eklentilere ve uygulamalara bağlantıları bulunabilir. Bu bağlantıları tıklamak veya bu bağlantıları etkinleştirmek, üçüncü tarafların sizinle ilgili veri toplamasına veya paylaşmasına izin verebilir. Biz, bu üçüncü taraf internet sitelerini kontrol etmiyoruz ve gizlilik beyanlarından sorumlu değiliz. İnternet sitemizden ayrıldığınızda, ziyaret ettiğiniz her internet sitesinin gizlilik politikasını okumanızı öneririz.


2. HAKKINIZDA TOPLADIĞIMIZ VERİLER

Kişisel veriler veya kişisel bilgiler, bir kişi hakkında bu kişiyi tanımlayan herhangi bir bilgi anlamına gelir. Tanımlayıcıların kaldırıldığı verileri içermez (anonim veriler).

Sizinle ilgili gruplandırdığımız farklı kişisel bilgilerinizi aşağıdaki gibi toplayabilir, kullanabilir, saklayabilir ve aktarabiliriz:

- Kimlik Verileri ad, kızlık soyadı, soyadı, kullanıcı adı veya benzeri bir tanımlayıcı, medeni hal, unvan, doğum tarihi ve cinsiyet bilgilerini içerir.
- İletişim Verileri fatura adresini, teslimat adresini, e-posta adresini ve telefon numaralarını içerir.
- Finansal Veriler banka hesabı ve ödeme kartı bilgilerini içerir.
- İşlem Verileri size ve sizden yapılan ödemelerle ilgili ayrıntıları ve bizden satın aldığınız ürün ve hizmetlerin diğer ayrıntılarını içerir.
- Teknik Veriler internet protokolü (IP) adresini, giriş bilgilerinizi, tarayıcı türünü ve versiyonunu, saat dilimi ayarını ve konumunu, tarayıcı eklentisi türleri ve sürümlerini, işletim sistemini ve platformunu ve bu internet sitesine erişmek için kullandığınız cihazlardaki diğer teknolojik ürünleri içerir.
- Profil Verileri kullanıcı adınızı ve şifrenizi, yaptığınız satın alımları veya siparişleri, ilgi alanlarınızı, tercihlerinizi, geri bildiriminizi ve anket yanıtlarınızı içerir.
- Kullanım Verileri internet sitemizi, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi nasıl kullandığınızla ilgili bilgiler içerir.
Pazarlama ve İletişim Verileri bizden ve üçüncü taraflarımızdan pazarlama alma tercihlerinizi ve iletişim tercihlerinizi içerir.

Ayrıca, herhangi bir amaç için istatistiksel veya demografik veriler gibi Birleştirilmiş Verileri toplar, kullanır ve paylaşırız. Birleştirilmiş Veriler kişisel verilerinizden elde edilebilir, ancak bu veriler doğrudan veya dolaylı olarak kimliğinizi ortaya çıkarmayacağından kanuni olarak kişisel veriler olarak kabul edilmez. Örneğin, belirli bir internet sitesi özelliğine erişen kullanıcıların yüzdesini hesaplamak için Kullanım Verilerinizi toplayabiliriz. Fakat, eğer Birleştirilmiş Verileri kişisel verilerinizle birleştirir veya bağlarsak ve böylece doğrudan veya dolaylı olarak sizi tanımlarsa, birleşik verileri bu gizlilik politikasına uygun olarak kullanılacak kişisel veriler olarak ele alıyoruz.

Hakkınızda hiçbir Özel Kişisel Veri Kategorisi toplamıyoruz (ırkınız veya etnik kökeniniz, dini veya felsefi inançlar, cinsel yaşam, cinsel yönelim, politik görüşler, sendika üyeliği, sağlığınız hakkında bilgiler ve genetik ve biyometrik verileriniz hakkındaki ayrıntıları içerir). Suçlu mahkumiyetleri ve suçları hakkında da herhangi bir bilgi toplamıyoruz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ SAĞLAYAMAZSANIZ

Kişisel verileri yasalarla veya sizinle birlikte yaptığımız bir sözleşme hükümleri uyarınca toplamamız gerektiğinde ve talep ettiğinizde bu verileri sağlayamazsanız, sizinle yaptığımız veya yapmaya çalıştığımız sözleşmeyi yapamayabiliriz (örneğin, size mal veya hizmet sağlamak için). Bu durumda, bizden aldığınız bir ürünü veya hizmeti iptal etmemiz gerektiği zaman sizinle iletişime geçeceğiz.


3. KİŞİSEL VERİLERİNİZ NASIL TOPLANIYOR?

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere sizden ve sizin hakkınızda veri toplamak için farklı yöntemler kullanıyoruz:

- Doğrudan etkileşim. Kimlik, İletişim ve Finansal Verilerinizi formları doldurarak veya posta, telefon, e-posta veya başka bir şekilde yazarak bize verebilirsiniz. Bu, aşağıdaki durumlarda sağladığınız kişisel verileri içerir:
- ürünlerimiz veya hizmetlerimizle rezerve ettiğinizde ve/veya satın aldığınızda ve/ veya ilgi gösterdiğinizde;
- internet sitemizde bir hesap oluşturduğunuzda;
- hizmetimize veya yayınlarımıza abone olduğunuzda;
- pazarlama yöntemleri ile size ulaşmamızı istediğinizde;
- bir yarışmaya, promosyona veya ankete girdiğinizde; veya
- bize geri bildirimde bulunduğunuzda, inceleme bıraktığınızda veya bize ulaştığınızda.
- Otomatikleştirilmiş teknolojiler veya etkileşimler. İnternet sitemizle etkileşim kurduğunuzda, donanımınızla ilgili Teknik Verileri, tarayıcı hareketlerini ve kalıplarını otomatik olarak topluyoruz. Bu kişisel verileri çerezler, sunucu günlükleri ve benzeri teknolojiler kullanarak topluyoruz. Çerezlerimizi kullanan diğer internet sitelerini ziyaret ederseniz, sizinle ilgili Teknik Veriler de alabiliriz. Daha fazla bilgi için lütfen çerez politikamıza bakın.
- Üçüncü taraflar veya kamuya açık kaynaklar. Sizinle ilgili kişisel bilgileri üçüncü taraflardan ve kamu kaynaklarından aşağıda belirtilen şekillerde alacağız:
Aşağıdaki taraflardan Teknik Veriler:

(a) AB dışındaki Google, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn gibi analitik sağlayıcıları;

(b) AB içindeki Criteo ve AB dışındaki Taboola, Facebook, Google, Soojern, Tripadvisor gibi reklam ağları; ve

(c) Google, Yahoo, MSN veya AB dışındaki diğer benzeri bilgi arama sağlayıcıları.

  • AB içinde VEYA dışında WorldPay, Wirecard, Ingenico, Adyen, PaYU, Iyizico gibi teknik, ödeme ve teslimat hizmetleri sağlayıcılarından İletişim, Finansal ve İşlem Verileri.

4. KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NASIL KULLANIYORUZ

Kişisel verilerinizi yalnızca yasalar izin verdiğinde kullanacağız. Kişisel verilerinizi en sık aşağıdaki durumlarda kullanacağız:

  • Sizinle yapmak üzere olduğumuz veya yaptığımız sözleşmeyi yapmamız gerektiğinde, örneğin, verilerinizi konaklama sağlamak ve diğer servis - sağlayıcıların talep ettiğiniz hizmeti rezerve etmesini sağlamak için kullanmak;
  • Meşru çıkarlarımız (veya bir üçüncü tarafın çıkarları) ve çıkarlarınız için gerekli olan yerlerde ve temel haklar bu çıkarları geçersiz kılmadığında.
  • Yasal bir yükümlülüğe uymamız gerektiği zaman.

Kişisel verilerinizi işleme hakkındaki kanuni esaslar hakkında daha fazla bilgi edinmek için “Sözlük - Kanuni Esaslar” altındaki 10. bölüme bakınız.

Genel olarak, kişisel verilerinizin işlenmesi için onay almayı yasal bir temeli olarak kabul etmiyoruz, ancak üçüncü tarafa doğrudan pazarlama iletişimlerini e-posta veya kısa mesaj yoluyla göndermeden önce onayınızı alacağız. Bizimle iletişime geçerek istediğiniz zaman pazarlama onayını geri çekme hakkına sahipsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ KULLANMA AMAÇLARIMIZ

Kişisel verilerinizi kullanmayı planladığımız tüm sebeplerin ve yasal dayanakların tanımını aşağıda tablo biçiminde verdik. Uygun olan yerlerde meşru çıkarlarımızın neler olduğunu belirttik.

Kişisel verilerinizi, verilerinizi kullanım amacımıza bağlı olarak birden fazla yasal zemin için işleyebileceğimizi unutmayın. Kişisel verilerinizi işlemek için temel aldığımız, tabloda birden fazla yasal dayanağın verildiği dayanaklar ile ilgili detaylara ihtiyacınız olursa lütfen bizimle iletişime geçin.

Amaç/Aktivite #1
Yeni müşteri olarak kaydetmek için

Veri türü
(a) Kimlik
(b) İletişim

Meşru çıkar dayanakları da dahil olmak üzere işleme için yasal dayanaklar
Sizinle sözleşme yapılması

Amaç/Aktivite #2
Şunlar da dahil olmak üzere siparişinizi işlemek ve göndermek için:
(a) Ödemeleri, ücretleri ve masrafları yönetmek
(b) Alacaklı olduğumuz paraları toplamak ve tahsil etmek

Veri türü
(a) Kimlik
(b) İletişim
(c) Finansal
(d) İşlem
(e) Pazarlama ve İletişim

Meşru çıkar dayanakları da dahil olmak üzere işleme için yasal dayanaklar
(a) Sizinle sözleşme yapılması
(b) Meşru çıkarlarımız için gerekli (tarafımıza olan borçları tahsil etmek)

Amaç/Aktivite #3
Aşağıdakileri içeren ilişkimizi yönetmek için:
(a) Şartlarımızdaki veya gizlilik politikamızdaki değişiklikler hakkında sizi bilgilendirmek
(b) Sizden bir değerlendirme bırakmanızı veya anket yapmanızı istemek

Veri türü
(a) Kimlik
(b) İletişim
(c) Profil
(d) Pazarlama ve İletişim

Meşru çıkar dayanakları da dahil olmak üzere işleme için yasal dayanaklar
(a) Sizinle sözleşme yapılması
(b) Yasal bir yükümlülüğe uymak için gerekli
(c) Meşru çıkarlarımız için gerekli (kayıtlarımızı güncel tutmak ve müşterilerimizin ürünlerimizi/hizmetlerimizi nasıl kullandıklarını incelemek)

Amaç/Aktivite #4
Bir ödül çekilişine, yarışmaya katılmanız, veya bir anketi tamamlamanız için

Veri türü
(a) Kimlik
(b) İletişim
(c) Profil
(d) Kullanım
(e) Pazarlama ve İletişim

Meşru çıkar dayanakları da dahil olmak üzere işleme için yasal dayanaklar
(a) Sizinle sözleşme yapılması
(b) Meşru çıkarlarımız için gerekli (müşterilerimizin ürünlerimizi/hizmetlerimizi nasıl kullandıklarını incelemek ve işletmemizi büyütmek)

Amaç/Aktivite #5
İşletmemizi ve bu internet sitemizi yönetmek ve korumak (sorun giderme, veri analizi, test, sistem bakımı, destek, raporlama ve veri barındırma dahil)

Veri türü
(a) Kimlik
(b) İletişim
(c) Teknik

Meşru çıkar dayanakları da dahil olmak üzere işleme için yasal dayanaklar
(a) Meşru çıkarlarımız için gerekli (işletmemizi yürütmek, yönetim ve BT hizmetleri sağlamak, ağ güvenliği, sahtekarlığı önlemek için ve işlerin yeniden yapılandırılması veya grup yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında)
(b) Yasal bir yükümlülüğe uymak için gerekli

Amaç/Aktivite #6
İlgili internet sitesi içeriğini ve reklamları sunmak ve sunduğumuz reklamların etkinliğini ölçmek veya anlamak için

Veri türü
(a) Kimlik
(b) İletişim
(c) Profil
(d) Kullanım
(e) Pazarlama ve İletişim
(f) Teknik

Meşru çıkar dayanakları da dahil olmak üzere işleme için yasal dayanaklar
Meşru çıkarlarımız için gerekli (müşterilerin ürünlerimizi/hizmetlerimizi nasıl kullandıklarını incelemek, geliştirmek, işletmemizi büyütmek ve pazarlama stratejimizi bilgilendirmek)

Amaç/Aktivite #7
İnternet sitemizi, ürün/hizmetlerimizi, pazarlamamızı, müşteri ilişkilerimizi ve deneyimlerimizi geliştirmek için veri analitiğini kullanmak

Veri türü
(a) Teknik
(b) Kullanım

Meşru çıkar dayanakları da dahil olmak üzere işleme için yasal dayanaklar
Meşru çıkarlarımız için gerekli (ürün ve hizmetlerimiz için müşteri türlerini tanımlamak, internet sitemizi güncel ve ilgili tutmak, işletmemizi geliştirmek ve pazarlama stratejimizi bilgilendirmek)

Amaç/Aktivite #8
İlginizi çekebilecek mal veya hizmetlerle ilgili öneri ve tavsiyelerde bulunmak

Veri türü
(a) Kimlik
(b) İletişim
(c) Teknik
(d) Kullanım
(e) Profil
(f) Pazarlama ve İletişim

Meşru çıkar dayanakları da dahil olmak üzere işleme için yasal dayanaklar
Meşru çıkarlarımız için gerekli (müşterilerimizin ürünlerimizi/hizmetlerimizi nasıl kullandıklarını incelemek ve işletmemizi büyütmek)

PAZARLAMA

Özellikle pazarlama ve reklamcılık olmak üzere, belirli kişisel veri kullanımlarına ilişkin seçenekler sunmaya çalışıyoruz.

PROMOSYON TEKLİFLERİMİZ

Kimlik, İletişim, Teknik, Kullanım ve Profil Verilerinizi, istediğinizi veya ihtiyaç duyduğunu düşündüğümüz veya ilginizi çekebilecek şeylerle ilgili fikir belirtmek için kullanabiliriz. Bu, hangi ürün, hizmet ve tekliflerin sizin için uygun olacağına karar verme yöntemimizdir (buna pazarlama diyoruz).

Bizden bilgi talep ettiyseniz veya bizden mal veya hizmet satın aldıysanız ve bu pazarlamayı almamayı seçmediyseniz, pazarlama bilgilendirmeleri alacaksınız.

ÜÇÜNCÜ TARAF PAZARLAMA

Kişisel verilerinizi herhangi bir üçüncü tarafla pazarlama amacıyla paylaşmadan önce, açık bir şekilde onayınızı alacağız.

VAZGEÇME

Pazarlama tercihlerinizi ayarlamak için internet sitesine giriş yaparak ve ilgili kutuları işaretleyerek ya da işaretlerini kaldırarak ya da bu gibi seçeneklerin uygun olmadığı durumlarda, size gönderilen herhangi bir pazarlama mesajındaki abonelikten çıkma bağlantılarını izleyerek istediğiniz zaman bizden ya da üçüncü taraflardan pazarlama mesajlarını göndermeyi durdurmamızı isteyebilirsiniz.

Bu pazarlama mesajlarını almaktan vazgeçtiğinizde, bir ürün/hizmet alımı, garanti kaydı, ürün/hizmet deneyimi veya diğer işlemler sonucunda sağlanan kişisel veriler için bu durum geçerli olmayacaktır.

ÇEREZLER

Tarayıcınızı, tarayıcı çerezlerinin tümünü veya bir kısmını reddetmesi veya internet siteleri çerezleri ayarladığında veya eriştiğinde sizi uyarması için ayarlayabilirsiniz. Çerezleri devre dışı bırakırsanız veya reddederseniz, lütfen bu internet sitesinin bazı bölümlerine erişilemeyeceğini veya düzgün çalışmayabileceğini unutmayın. Kullandığımız çerezler hakkında daha fazla bilgi için, lütfen “Çerez Politikamız” bölümüne bakın.

AMAÇ DEĞİŞİKLİĞİ

Kişisel verilerinizi başka bir sebeple kullanmamız gerektiği ve bu nedenin asıl amaç ile uyumlu olduğunu makul bir şekilde düşünmemiz gerekmediği sürece kişisel verilerinizi yalnızca topladığımız amaçlar için kullanacağız. İşleme için yeni amacın asıl amaç ile uyumluluğuna dair bir açıklama almak isterseniz, lütfen bizimle iletişime geçin.

Kişisel verilerinizi ilgisiz bir amaç için kullanmamız gerekirse, size bilgi vereceğiz ve bunu yapmamıza olanak sağlayan yasal dayanağı açıklayacağız.

Kişisel verilerinizi sizin bilginiz veya izniniz olmadan, yukarıdaki kurallara uygun olarak, yasaların gerektirdiği veya izin verdiği durumlarda işleyebileceğimizi lütfen unutmayın.


5. KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİN AÇIKLAMALARI

Kişisel bilgilerinizi, yukarıdaki tabloda belirtilen amaçlar doğrultusunda aşağıda belirtilen taraflarla paylaşabiliriz.

  • Sözlükte belirtildiği üzere Dahili Üçüncü Taraflar.
  • Sözlükte belirtildiği üzere Harici Üçüncü Taraflar.
  • Yukarıdaki tabloda listelenen belirli üçüncü taraflar.
  • İşimizin veya varlıklarımızın bir bölümünü satmayı, devretmeyi veya birleştirmeyi seçebileceğimiz üçüncü taraflar. Veya, diğer işletmeleri satın almak veya onlarla birleşmek isteyebiliriz. İşletmemizde bir değişiklik olursa, yeni sahipler kişisel verilerinizi bu gizlilik politikasında belirtildiği şekilde kullanabilir.

Tüm üçüncü tarafların kişisel verilerinizin güvenliğine saygı duymalarını ve yasalara uygun davranmalarını talep ediyoruz. Üçüncü taraf servis sağlayıcılarımızın kişisel verilerinizi kendi amaçları için kullanmalarına izin vermiyoruz ve Kişisel verilerinizi yalnızca belirtilen amaçlar doğrultusunda ve talimatlarımız doğrultusunda işleme koymalarına izin veriyoruz.


6. ULUSLARARASI TRANSFERLER

Kişisel verilerinizi HalalBooking LTD Grubu içinde paylaşıyoruz. Bu, verilerinizin Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) dışına aktarılmasını içermektedir.

Kişisel verilerinizin işlenmesinde tüm grup şirketlerimizin aynı kuralları takip etmesini isteyerek kişisel verilerinizin korunmasını sağlıyoruz. Bu kurallara “bağlayıcı şirket kuralları” denir. Daha fazla ayrıntı için, bkz. Avrupa Komisyonu: Bağlayıcı şirket kuralları.

Harici üçüncü taraflarımızın çoğu AEA'nın dışında bulunmaktadır, bu nedenle kişisel verilerinizin işlenmesi AEA'nın dışına veri aktarımını içerecektir.

Kişisel verilerinizi AEA dışına aktardığımızda, HalalBooking Ltd grubundaki bir şirkete yapılan aktarımlarda, benzer derecede bir korumanın sağlanmasını sağlamak için çaba göstereceğiz. Ancak, verilerin harici servis sağlayıcılara, örn. platformumuz aracılığıyla konaklama ya da havaalanı transferi rezervasyonu yaptırdığınız bir otel ya da transfer şirketi gibi, aktarıldığı durumlarda aynı seviyede koruma sağlayacaklarını garanti edemeyiz. Konaklama ya da transfer rezervasyonunuz için gerekli olan ya da o ülkenin kanunlarının gerektirdiği veriler haricinde herhangi bir kişisel verinizi paylaşmayacağız.
Kişisel verilerinizi AEA dışına aktarırken tarafımızca kullanılan sistem hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.


7. VERİ GÜVENLİĞİ

Kişisel verilerinizin yanlışlıkla kaybolmasını, kullanılmasını veya yetkisiz bir şekilde erişilmesini, değiştirilmesini veya açığa çıkarılmasını önlemek için gerekli güvenlik önlemlerini aldık. Ek olarak, kişisel verilerinize erişim çalışanlar, acenteler, sözleşme sahipleri ve bilgi sahibi olması gereken bir işe sahip diğer üçüncü taraflarla sınırlandırılmıştır. Kişisel bilgilerinizi yalnızca talimatlarımıza göre işleyeceklerdir ve gizlilik yükümlülüğüne tabidirler.

Herhangi bir şüpheli kişisel veri ihlaliyle başa çıkmak için prosedürler belirledik, yasal olarak gerekli olduğu durumlarda sizi ve geçerli ihlal düzenleyicisini bilgilendireceğiz.


8. VERİ SAKLAMA

KİŞİSEL VERİLERİMİ NE KADAR SÜRE KULLANACAKSINIZ?

Yasal, düzenleyici, vergi, muhasebe ve raporlama gereklilikleri de dahil olmak üzere, kişisel verilerinizi topladığımız amaçları yerine getirmek için gerekli olduğu kadar makul bir süre saklayacağız. Şikayet durumunda veya sizinle ilişkimizle ilgili olarak bir dava olasılığı olduğuna inanmak için makul sebeplerimiz varsa, kişisel verilerinizi daha uzun süre saklayabiliriz.

Kişisel verilerin ne kadar tutulacağına karar vermek için, kişisel verilerin miktarı, niteliği ve hassasiyeti, izinsiz kullanım ya da kişisel verilerinizin ifşa edilmesinden kaynaklanabilecek olası zarar riski, kişisel verilerinizi işleme amaçları ve bu amaçlara başka yollarla ulaşıp ulaşamayacağımızı, ve yasal, düzenleyici, vergi, muhasebe ve raporlama gerekliliklerini göz önünde bulunduruyoruz.

Kişisel verilerinizin farklı yönleri için saklama sürelerinin detayları, bizimle iletişime geçerek talep edebileceğiniz saklama politikamızda mevcuttur.

Bazı durumlarda verilerinizi silmemizi isteyebilirsiniz: daha fazla bilgi için aşağıdaki “yasal haklarınız” bölümüne bakın.

Bazı durumlarda, araştırma veya istatistiksel amaçlarla kişisel verilerinizi (artık sizinle ilişkilendirilemeyecek şekilde) anonimleştiririz, bu durumda bu bilgileri size önceden bildirimde bulunmaksızın süresiz olarak kullanabiliriz.


9. YASAL HAKLARINIZ

Belirli koşullar altında, kişisel verilerinizle ilgili olarak veri koruma yasalarına göre haklarınız vardır. Şunları yapabilirsiniz:

-Kişisel verilerinize erişim istemek.
-Kişisel verilerinizin düzeltilmesini istemek.
-Kişisel verilerinizin silinmesini istemek.
-Kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz.
-Kişisel verilerinizi işlemeyle ilgili kısıtlama istemek.
-Kişisel verilerinizin transferini istemek.
-İzinleri geri çekme hakkı.
Yukarıda belirtilen haklardan herhangi birini gerçekleştirmek istiyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.

GENELLİKLE ÜCRET ÖDENMESİ GEREKMEZ

Kişisel verilerinize erişmek (veya diğer haklardan herhangi birini gerçekleştirmek için) bir ücret ödemenize gerek yoktur. Ancak, isteğiniz açıkça temelsiz, tekrarlayan veya aşırı ise, makul bir ücret talep edebiliriz. Veya bu durumlarda isteğinize uymayı reddedebiliriz.

SİZDEN İSTEYEBİLECEKLERİMİZ

Kimliğinizi onaylamamıza yardım etmek ve kişisel verilerinize erişme hakkınızı (veya diğer haklarınızı kullanmaya devam etmenize) sağlamak için sizden özel bilgiler talep etmemiz gerekebilir. Bu, kişisel verilerin bu bilgileri almaya hakkı olmayan hiç kimseye ifşa edilmemesini sağlayan bir güvenlik önlemidir. Ayrıca, cevabımızı hızlandırma isteğiniz ile ilgili daha fazla bilgi istemek için sizinle iletişime geçebiliriz.

CEVAP VERME SÜRE SINIRI

Tüm yasal isteklere bir ay içinde yanıt vermeye çalışıyoruz. İsteğiniz karmaşıksa veya çok sayıda istekte bulunduysanız, bu durum bir aydan daha uzun sürebilir. Bu durumda, sizi bilgilendireceğiz ve bilgilendirmeye devam edeceğiz.


10. SÖZLÜK

YASAL DAYANAK

Meşru Çıkarlar, size en iyi hizmeti/ürünü ve en iyi ve en güvenli deneyimi sunmamızı sağlayabilmek için işletmemizi yürütme ve yönetme konusunda işletmemizin çıkarları anlamına gelir. Kişisel verilerinizi meşru çıkarlarımız için işleme koymadan önce, size ve haklarınıza (hem olumlu hem de olumsuz) potansiyel etkilerini dikkate aldığımızdan ve dengelediğimizden emin oluruz. Kişisel verileriniz, sizin üzerinizdeki etkisiyle çıkarlarımızın geçersiz kaldığı aktiviteler için kullanılmaz (onayınız yoksa ya da yasalarca gerekli olmadıkça veya izin verilmiyorsa). Meşru çıkarlarımızı bazı aktiviteler açısından üzerinizdeki olası etkilere karşı nasıl değerlendirdiğimiz konusunda bize başvurarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Sözleşme Yapılması verilerinizi, taraf olduğunuz bir sözleşmenin yerine getirilmesi için gerekli olduğunda işleme koymak veya böyle sözleşme yapmadan önce isteğiniz üzerine adımlar atmak anlamına gelir.

Yasal bir yükümlülüğe uymak kişisel verilerinizi tabi olduğumuz yasal bir yükümlülüğe uymak için gerekli olan yerlerde işleme koymak anlamına gelir.

ÜÇÜNCÜ TARAFLAR

DAHİLİ ÜÇÜNCÜ TARAFLAR

HalalBooking Ltd Grubunda ortak denetleyici veya işlemci olarak görev yapan ve AB dışında bulunan ve bize çeşitli hizmetler sunan, örn. BT ve sistem yönetimi hizmetleri, ve liderlik raporlaması yapan diğer şirketler.

HARİCİ ÜÇÜNCÜ TARAFLAR

  • AB dışındaki ülkelerde bulunan ve BT ve sistem yönetimi hizmetleri sağlayan işlemciler olarak hizmet veren servis sağlayıcılar.
  • Türkiye'de danışmanlık, bankacılık, hukuk, sigorta ve muhasebe hizmetleri veren avukatlar, bankacılar, denetçiler ve sigortacılar dahil olmak üzere işlemciler veya ortak denetleyiciler olarak görev yapan profesyonel danışmanlar.
  • HM Vergi ve Gümrük Dairesi, düzenleyiciler ve belirli durumlarda işleme faaliyetlerinin raporlanmasını gerektiren Birleşik Krallık ve Türkiye’de bulunan işlemciler veya ortak denetleyiciler olarak görev yapan diğer yetkililer.
  • Havaalanı transferleri, konaklama ve bizimle yaptığınız sözleşmenin yerine getirilmesi ile bağlantılı diğer yer hizmetleri sağlayan servis sağlayıcıları.

YASAL HAKLARINIZ

Şunlara hakkınız bulunuyor:

Kişisel verilerinize erişim talebi (genellikle “veri sahibi erişim isteği” olarak bilinir). Bu, hakkınızda sakladığımız kişisel verilerin bir kopyasını almanızı ve yasal olarak işlediğimiz verileri kontrol etmenizi sağlar.

Hakkınızdaki kişisel verilerle ilgili düzeltme talebi. Bu, hakkınızda tuttuğumuz eksik veya yanlış verileri düzeltmenizi sağlar, ancak bize sağladığınız yeni verilerin doğruluğunu doğrulamamız gerekebilir.

Kişisel verilerinizi sildirme talebi. Bu, işlemeye devam etmemiz için geçerli bir neden bulunmadığı durumlarda kişisel verilerinizi silmemizi veya kaldırmamızı talep etmenizi sağlar. Ayrıca, bilgilerinizi yasadışı bir şekilde işlersek veya yerel yasalara uymak için kişisel verilerinizi silmemiz gerekirse işlemden vazgeçme hakkınızı gerçekleştirebilirsiniz, bu durumda (aşağıya bakınız) kişisel bilgilerinizi silmemizi veya kaldırmamızı isteme hakkınız bulunmaktadır. Ancak, sildirme talebinizi ilettiğiniz anda, size bildirilecek olan belirli yasal nedenlerle sildirme isteğinizi her zaman gerçekleştirmeyebileceğimizi unutmayın.

Kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etme. Özel bir durumda temel hak ve özgürlüklerinizi etkilediğini düşündüğünüz, meşru bir çıkara dayandırılan (veya üçüncü bir tarafın çıkarına) kişisel veri işlemesine itiraz edebilirsiniz. Ayrıca doğrudan pazarlama amacıyla kişisel verilerinizi işlememize de itiraz etme hakkınız vardır. Bazı durumlarda, bilgilerinizi işlemek için haklarınızı ve özgürlüklerinizi geçersiz kılan yasal gerekçelere sahip olduğumuzu gösterebiliriz.

Kişisel verilerinizin işlenmesinin kısıtlanması talebi. Bu, aşağıdaki senaryolarda kişisel verilerinizin işlenmesini bir süreliğine durdurmamızı talep etmenizi sağlar:

  • Verilerin doğruluğunu belirlememizi istiyorsanız.
  • Veri kullanımımız hukuka aykırı olsa da silmemizi istemiyorsanız.
  • Yasal iddialar oluşturmak, uygulamak veya savunmak için, verileri tutmamız gerekmese de verileri tutmamızı istiyorsanız.
  • Verilerinizi kullanmamıza karşı çıkıyorsunuz, ancak kullanmak için yasal gerekçeleri geçersiz kılıp kılmadığımızı doğrulamamız gerekiyor.

Kişisel verilerinizin size veya üçüncü bir tarafa aktarılması talebi. Kişisel verilerinizi size veya seçtiğiniz üçüncü bir tarafa yapılandırılmış, sık kullanılan, makine tarafından okunabilen bir formatta sağlayacağız. Bu hakkın yalnızca, en başından kullanmamıza izin verdiğiniz onaylı bilgiler veya sözleşme yapmak için kullandığımız bilgiler için geçerli olduğunu unutmayın.

Kişisel verilerin işleme konulmasına onay verilen durumlarda istediğiniz zaman onayın geri çekilmesi. Ancak, bu onayınızı geri çekmeden önce yapılan işlemlerin yasallığını etkilemeyecektir. Onayınızı geri alırsanız, size belirli ürün veya hizmetler sağlayamayabiliriz. Bu durumun geçerliliğini onayınızını geri çektiğiniz zaman size bildireceğiz.

Bizimle İletişime Geçin

Yorumunuz için teşekkür ederiz! Size derhal cevap vereceğiz.

×